Trainster Greet Vaatstra neemt na 30 jaar afscheid van Zuiderzeezwemmers

Greet Vaatstra (links) werd bij haar afscheid benoemd tot lid van verdienste van de Zuiderzeezwemmers. Foto: Peter Kuijpers

Greet Vaatstra nam onlangs, na 30 jaar, afscheid als vaste trainster van de Zuiderzeezwemmers. Greet heeft veel betekend voor de zwemsport in Dronten.

Greet heeft de afdeling Elementair zwemmen helpen oprichten, voor jonge zwemmers die pas hun diploma hebben gehaald. Ze heeft door de jaren heen heel wat jonge zwemmers de basistechnieken van het zwemmen, waterpolo en synchroonzwemmen bijgebracht.

Maar nu heeft Greet besloten om te stoppen met haar vaste vrijwilligerswerk bij de Zuiderzeezwemmers. Daarom hadden de leden van Elementair een mooie verrassing in petto voor haar. Tijdens de laatste training werd er uitgebreid afscheid genomen van juf Greet.

Zonder dat Greet iets vermoedde, waren haar man, haar dochters en twee kleinkinderen aanwezig. Verder waren er veel leden en oud-leden en ook oud EZ-leden aanwezig bij het afscheid. Er was gezorgd voor leuke hapjes, verder was er frisdrank en toastjes.

Rond kwart voor vijf was het officiële gedeelte van het afscheid waarbij door de kinderen en train(ers)sters van EZ de cadeaus werden aangeboden die door een bijdrage van vele leden van de vereniging bij elkaar waren gebracht.

Lid van verdienste

Hierna had het bestuur voor Greet nog een verassing in petto. Ze werd namelijk benoemd tot lid van verdienste van de zwemvereniging en kreeg uit handen van de voorzitter de hierbij behorende oorkonde en een bos bloemen.

Nieuws

Meest gelezen

menu