Topwielrenners doen Dronten aan in wielerklassieker Zuiderzeeronde

De Zuiderzeeronde in 2021. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De vrijwilligers van wielervereniging De IJsselstreek hebben groen licht gekregen voor de organisatie van de tiende editie van wielerklassieker de Zuiderzeeronde op zaterdag 9 april.

Er zijn twee wedstrijden. De dames rijden ‘s ochtends een wedstrijd in het kader van de KNWU Topcompetitie en in de middag verschijnen de mannen aan de start voor een wedstrijd in het kader van de KNWU Clubcompetitie. De organisatie zegt trots te zijn twee topwedstrijden te kunnen organiseren.

In de Nederlandse Loterij Topcompetitie vrouwen strijden veertien teams om het klassement over een reeks Nederlandse Wielerklassiekers. De Zuiderzeeronde is de start van deze competitie. Na de openingswedstrijd in de Zuiderzeeronde staan de volgende wedstrijden voor de vrouwen op de kalender: 13 april EPZ Omloop van Borsele, 1 mei ploegentijdrit, 14 mei ZLM Omloop der Kempen Ladies, 20 mei Veenendaal-Veenendaal, 4 juni Salverda Omloop van de IJsseldelta, 18 juni Luba Ladies Classic.

De start van de dameswedstrijd is om 9.45 uur op het Meerpaalplein in Dronten. De finish wordt rond 12.30 uur verwacht op de Jupiterweg in Dronten.

De wedstrijd voor de mannen is de eerste in de KNWU Clubcompetitie. De start is om 13.45 uur, net als de dames op het Meerpaalplein. De finish wordt rond 17.30 uur verwacht, ook op de Jupiterweg. Er doen 26 clubs mee in de clubcompetitie 2022. In 2021 was het team Allinq-Krush-IJsselstreek eindwinnaar van deze competitie. Dit jaar neemt het Monda Vakantieparken-IJsselstreek team deel.

De Zuiderzeeronde is de openingswedstijd van de competitie. De overige wedstrijden: 1 mei ploegentijdrit, 18 mei Ronde van Schermerhorn, 12 juni Wielerweekend Noordenveld, 14 augustus nog onbekend, 17 augustus Omloop van Simpelveld, 17 september Omloop Staverden, 24/25 september finale.

Nieuws

menu