Top internationale dameswielrennen komt naar Lelystad tijdens Simac Ladies Tour

Beeld uit een eerdere Ladies Tour. Archieffoto: Vedapress

Dat de Beneluxtour dit jaar niet doorgaat, doet niets af aan het feit dat de Simac Ladies Tour wel doorgaat en Lelystad daarmee eind augustus ook even de wielerhoofdstad van Europa is.

Want op 30 augustus doet niet alleen de top van het internationale dameswielrennen Lelystad aan, ook daaromheen vinden allerlei leuke activiteiten plaats, belooft Barry Porsius van City Marketing Lelystad, dat op eigen kracht het evenement naar Lelystad heeft weten te halen.

Internationale aandacht

Ook de Simac Ladies Tour zal internationaal door de media worden gevolgd. ‘De ploegenpresentatie op maandagmiddag zal al een evenement op zich zijn. Dinsdag vindt dan de eerste etappe van de tour door Nederland plaats. Startplaats is het Stadhuisplein. Daar vandaan vertrekken de ploegen stapsgewijs voor de 141 kilometer lange etappe. In waaiervorm rijden ze stapsgewijs richting de A6, waar de koers wordt vrijgegeven en het losgaat,’ weet Porsius.

Rondom de finish bij Batavia Stad zullen vervolgens ook allerlei activiteiten worden georganiseerd, met name voor de jeugd. ‘Een dikke bandenrace, een mountainbikewedstrijd en allerlei andere leuke dingen. Maar er is ook een ondernemersevenement, de Simac Ondernemerstour dat wordt gepresenteerd door oud-wielrenster Marijn de Vries.’

Mooi evenement

Wat Porsius betreft wordt het een mooi evenement en is het daarmee meer dan een pleister op de wonde van het afgelasten van de Beneluxtour. Die zou dit jaar voor de tweede keer Lelystad aandoen, maar de organisatie besloot een maand geleden het af te gelasten omdat er teveel andere wielerevenementen op de agenda staan in die tijd en de tour daardoor media-exposure zou moeten missen. Ook kon men in die tijd geen beroep doen op politiebegeleiding bij de etappes, waardoor de veiligheid van de tour in gevaar zou komen.

Kennelijk is één en ander bij de Simac Ladies Tour beter geregeld, constateert Porsius, voor wie de afgelasting van de Beneluxtour als een complete verrassing kwam. ‘Het gratis festival dat we op de maandag van de Beneluxtour zouden organiseren, met muziekoptredens voor heel Lelystad, kan nu helaas niet doorgaan. Maar voor de rest wordt de Simac Ladies Tour een prachtig evenement, waar Lelystad ook veel plezier aan kan beleven en dat de stad internationaal in de aandacht zet. Let maar op!’

Nieuws

menu