Toerclub Flevoland is acht MTB-trainers rijker

Van links naar rechts: Brigitte Breugom, Hans Nijhuis, Erik Bannink en Bas Bannink. Foto: Toerclub Flevoland

Onlangs hebben acht enthousiaste jeugd MTB-begeleiders van Toerclub Flevoland hun opleiding tot jeugdtrainer van de NTFU succesvol afgerond. Hiermee is de Lelystadse vereniging nog beter in staat om jonge MTB’ers (van 8 tot 18 jaar) gerichte trainingen te geven.

De opleiding tot jeugdtrainer bestaat uit theorie- en praktijkbijeenkomsten die afwisselend in het clubgebouw en op de mooie MTB-track van Lelystad zijn gehouden. De onderwerpen die aan bod kwamen, zijn onder andere didactiek, technische vaardigheden, materialen, sportief coachen en activiteitenbegeleiding.

De opleiding werd afgesloten met een examen, waarbij de cursisten een training voorbereidden en uitvoerden voor de groep jeugd MTB’ers van de Toerclub. Alle acht de cursisten hebben het examen goed afgelegd en dus is Toerclub Flevoland acht MTB-instructeurs rijker.

‘Toerclub Flevoland vindt het erg belangrijk dat jonge fietsers enthousiast worden en blijven voor het MTB’en. Dat betekent dat we gerichte en uitdagende trainingen moeten bieden, die zijn afgestemd op het niveau en de skills van de jeugdleden. We zijn dan ook erg blij dat maar liefst acht begeleiders bereid zijn geweest deze trainersopleiding te volgen. Zij beschikken nu over nog meer didactische vaardigheden, waardoor de trainingen op een nog hoger niveau komen’, aldus clubvoorzitter Teun Putter.

Kinderen die ook met professionele instructeurs willen trainen, kunnen vrijblijvend twee keer op de training komen.

Meer informatie op toerclubflevoland.nl .

Nieuws

menu