TC Flevoland houdt twee uitdagende toerfietstochten

Merijn Heijne

Lelystad - In het kader van de Benelux Tour organiseert TC Flevoland onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) op dinsdag 31 augustus de toerfietstocht Lelystad – Lelystad. Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 30 kilometer en 100 kilometer.

Het door de toerclub uitgetekende ‘klassieke’ parcours biedt de deelnemers een mix van mooie natuurgebieden, prachtige vergezichten en pittige klimmetjes.  

Recreatief

De 30 kilometerroute is vooral bedoeld voor de recreatieve fietser en kan getypeerd worden als een ‘Rondje Lelystad’. De route voert de deelnemers vanaf Batavia Stad in zuidwestelijke richting naar Lelystad Haven. Vanaf Lelystad Haven gaat het via de Oostvaardersplassen en rustige fietspaden door uitgestrekte bos- en natuurgebieden weer richting Batavia Stad. 

Sportief 

De 100 km route is bedoeld voor zowel de recreatieve als sportieve fietser en kan getypeerd worden als een ‘Rondje Oostelijk Flevoland’. Deelnemers aan de 100 km route volgen de 30 km route en duiken na de Oostvaardersplassen ‘Flevoland’ in. Via onder andere de Knardijk fietsen zij over rustige polderwegen richting Biddinghuizen. Vanaf Biddinghuizen gaat het onder andere via een twee kilometer lange ‘kasseienstrook’ in de ‘Hel van het Roggebotbos’ richting Ketelhaven. Na Ketelhaven doemt de Ketelmeerdijk op en gaat het via Swifterbant weer richting Batavia Stad. Onderweg zal er ongetwijfeld kennis worden gemaakt met het typische Flevolandse fenomeen: de ‘Muur van Woei’. Het is altijd een verrassing waar men op de trappers moet gaan staan en waar men zich lekker kan laten meedrijven door de wind. 

Als de beproevingen van één van deze twee fietstoertochten zijn doorstaan, kunnen de ‘grote jongens’ bij de tijdrit worden aangemoedigd. 

Voor inschrijving en informatie: www.toerclubflevoland.nl en/of www.fietssport.nl/toertochten/51189 .  

Nieuws

menu