Swift ’64 houdt Flevolands Kampioenschap voor de jongste voetballers

Jonge voetballers uit de provincie Flevoland komen zaterdag 27 augustus in actie. Foto: Pixabay

Voetbalvereniging Swift ’64 uit Swifterbant houdt zaterdag 27 augustus het Flevolands Kampioenschap Voetbal. De opzet is nieuw. Het toernooi richt zich op de jongste voetballertjes en is voor die categorie een voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Door de zeer drukke toernooikalender ieder jaar in de maand juni blijft Swift ’64 dit toernooi als start van een nieuw seizoen in augustus houden.

Specifieke poule-indeling

Het kampioenschap begint zaterdagochtend om negen uur. Het is een toernooi voor de jongens onder 10 en 11. Thim Verhoeven van Swift: ‘Er zijn teams die in de hoofdklasse spelen en teams die bijvoorbeeld in de tweede klasse spelen. Daarom hebben we een specifieke poule-indeling die hierbij past.’

Er zijn niet alleen voetbalwedstrijden, ook nemen de teams deel aan een spelronde met voetbalspellen als Voetbaldarts en het meten van de snelheid van een voetbalschot. ‘We vinden het leuk om iets nieuws aan te bieden op het Flevolands Kampioenschap,’ aldus Verhoeven.

Binding versterken

Swift ’64 houdt het toernooi mede omdat de Flevolandse clubs elkaar in de KNVB-competities niet altijd tegenkomen. Op deze manier wil de club de binding tussen de verenigingen in de provincie versterken. Verhoeven: ‘We hebben zoveel mogelijk clubs uit Flevoland uitgenodigd.’

Er hebben zich zestien teams aangemeld. Uit Lelystad komen Batavia’90 en VV Unicum. Uit Almere bijvoorbeeld AS’80, uit Noordoostpolder Flevo Boys en van Urk SV Urk. BAS Voetbal, Zeewolde en Swift’64 maken het deelnemersveld compleet.

Swift ‘64 is convenant partner van Almere City en die ondersteunt het toernooi om de binding met de regio te vergroten.

Nieuws

menu