Sportbedrijf Lelystad zoekt Lelystadse sportkampioenen

Een kandidaat voor de verkiezing is iedereen die een prijs heeft gewonnen op lokaal, regionaal, landelijk of internationaal niveau. Foto: Matimix

Veel Lelystadse sporters hebben in 2022 bijzondere sportprestaties geleverd en verdienen het om in de ‘sportlight’ gezet te worden. Daarom houdt Sportbedrijf Lelystad op zaterdag 25 maart de Lelystadse Sportverkiezingen. De organisatie nodigt daarom alle Lelystedelingen uit om kampioenen aan te dragen voor deze verkiezingsavond in de sporthal van De Koploper.

Het is voor iedereen mogelijk om kandidaten aan te melden in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg of sporttalent. Een kandidaat voor de verkiezing is iedereen die een prijs heeft gewonnen op lokaal, regionaal, landelijk of internationaal niveau. De prestatie dient geleverd te zijn in het jaar 2022.

Na het aandragen van kandidaten nomineert een jury begin maart drie kandidaten per categorie. Tijdens de Lelystadse Sportverkiezingen maken we per categorie een winnaar bekend. De winnaars mogen zich een jaar lang sportman, sportvrouw, sporttalent of sportploeg van Lelystad noemen én zijn een inspiratiebron voor Lelystedelingen om nog meer in beweging te komen.

Huldigen van jeugdkampioenen

Het Lelystadse sportfeest heeft dit jaar een breed karakter. Naast het uitreiken van de sporttitels wordt het podium die avond ook met zoveel mogelijk sporters gedeeld. Dit om de maatschappelijke bijdrage van sportclubs te laten zien en om het 50-jarig bestaan van een aantal verenigingen te vieren. Daarnaast worden alle Lelystadse jeugdkampioenen op het podium in de ‘sportlights’ gezet tijdens een echte kampioenenparade. Zo krijgen topsport en breedtesport de aandacht die ze verdienen.

De voorbereidingen van de Lelystadse Sportverkiezingen zijn in volle gang en binnenkort volgt het verrassende programma.

Kampioenen aanmelden

Het aanmelden van favoriete sporters of teams dien in 2022 een bijzondere prestatie hebben geleverd, kan tot en met zondag 5 maart via www.sportbedrijf.nl/lelystadse-sportverkiezingen . Wie een kandidaat aandraagt, maakt tevens kans op sportieve prijzen die tijdens de Lelystadse Sportverkiezingen worden uitgereikt.

Nieuws

menu