SlooOW Natuurmarathon voert langs en door Oostvaardersplassen

De Natuurmarathon in 2019. Foto: Archief Fotostudio Wierd

De Oostvaardersplassen vormen zaterdag 3 september het decor voor de SlooOW Natuurmarathon. Naast de Natuurmarathon is er dit jaar ook keuze uit de SlooOW Recreatieve Natuurloop over 5 kilometer en de SlooOW Kidsrun over 800 meter en twee kilometer.

De SlooOW Natuurmarathon loopt door en langs de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere. Voor deze editie kunnen deelnemers zowel solo of als duo in een run-bike-run opgeven. De sololoper zorgt zelf voor een persoonlijke verzorger op de fiets en bij een duo verdelen de loper en fietser bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers.

Gemêleerd gezelschap

Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10.15 uur bij watersportvereniging Het Bovenwater aan de Uilenweg (naast camping ‘t Oppertje). Deze vereniging stelt opnieuw haar faciliteiten zoals kantine, sanitair en douchegelegenheid, maar ook de inzet van vrijwilligers belangeloos ter beschikking. De inschrijving vindt uitsluitend online plaats en is mogelijk tot de dag van de loop. De opbrengst komt ten goede aan de Stichting Roparun.

De SlooOW Kidsrun vindt voorafgaand aan de SlooOW Natuurmarathon plaats en is voor kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. Voor de recreatieve loper bestaat er dit jaar ook voor het eerst de mogelijkheid om deel te nemen aan een loop over 5 kilometer die in het Hollandse Hout wordt uitgezet.

Nieuws

menu