SlooOW Natuurmarathon uitgebreid met recreatieve natuurloop

Archieffoto van de start van de Natuurmarathon in 2019. Fotostudio Wierd

De inschrijving voor de SlooOW Natuurmarathon is gestart. De Natuurmarathon, die plaatsvindt op zaterdag 3 september, loopt door en langs de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere. Naast de Natuurmarathon (42 km) is er dit jaar ook keuze uit de Recreatieve Natuurloop (5 km) en de Kidsrun (800 meter en 2 km).

Natuurmarathon

Bij de Natuurmarathon staan gezondheid en natuur centraal. Het is het mogelijk om een persoonlijke verzorger mee te nemen op de fiets. Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ‘ verdelen’ dan de afstand en lopen bij toerbeurt een zelf te bepalen aantal kilometers.

Recreatieve Natuurloop

Voor de recreatieve loper bestaat er dit jaar ook de mogelijkheid om deel te nemen aan de Recreatieve Natuurloop (5 km) die in het Hollandse Hout wordt uitgezet. Inschrijving kan zowel online als aan de start worden geregeld.

Kidsrun

Tenslotte wordt dit jaar voor de tweede keer een kidsrun gehouden. Voor deze mini-versie – voorafgaand aan deNatuurmarathon en de Recreatieve Natuurloop – kan er door de jeugd gekozen worden voor óf een 800 meter-parcours óf voor een afstand van 2 km. Kinderen in de leeftijd van 7-12 jaar (basisschoolleeftijd) zijn van harte welkom.

De opbrengst komt volledig ten goede aan Stichting Roparun .

Inschrijven via: slooownatuurmarathon.nl

Nieuws

menu