Simac Ladies Tour doet Lelystad aan

Tom Dumoulin vertrekt voor zijn tijdrit tijdens de Benelux Tour in 2021. Foto: Archief Fotostudio Wierd

Twee dagen topwielrennen in Lelystad dit jaar. Was al bekend dat de Benelux Tour op maandag 29 augustus opnieuw naar de provinciehoofdstad komt, City Marketing Lelystad heeft dinsdag 15 maart bekendgemaakt dat de Simac Ladies Tour Lelystad een dag later aandoet.

Dit is een primeur voor Lelystad, aangezien nooit eerder een Nederlandse stad een World Tour-wedstrijd voor zowel dames als heren organiseert.

Tal van activiteiten

Er worden rond het evenement tal van activiteiten gehouden, zowel voor jong als oud. Jeugd kan meedoen aan wielersport-gerelateerde activiteiten en op maandagavond is er een klein festival bij het VIP-gedeelte van het wielerevenementen. Volgens Barry Porsius, directeur van City Marketing Lelystad, moet daarbij gedacht worden aan optredens van één of meerdere artiesten als Miss Montreal of Guus Meeuwis.

Het is de tweede keer dat de Benelux Tour Lelystad aandoet. Vorig jaar vond er een tijdrit plaats, nu finisht de eerste etappe er. De finishlijn is getrokken bij Batavia Stad. Voor ze finishen doen de renners een flink stuk van Lelystad en omgeving aan.

Ploegenpresentatie

Na de finish van de heren vindt de ploegenpresentatie van de dames plaats in Lelystad, met aansluitend het festival.

Nieuws

menu