Schoolkorfbaltoernooi Lelystad na twee jaar afwezigheid weer terug op de agenda

Korfbalvereniging Exakwa bestaat 50 jaar. Foto: Exakwa

Op 13, 14 en 15 juni is het weer zover. Korfbalvereniging Exakwa organiseert, na twee jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie, weer het jaarlijkse schoolkorfbaltoernooi van Lelystad.

Van maandag 13 juni tot en met woensdag 15 juni stroomt Sportpark Langezand voor de 49e keer vol met bijna 900 leerlingen van alle basisscholen uit Lelystad. Tel daarbij alle ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en broertjes en zusjes op, die komen kijken en aanmoedigen, en het worden gezellige en drukke dagen.

Aanleg kunstgrasvelden

Een bijkomende en uitdagende factor daarbij is dat Exakwa druk bezig is met de aanleg van kunstgrasvelden in samenwerking met het Sportbedrijf en de gemeente Lelystad. Deze kunstgrasvelden zullen hopelijk met het 50-jarig jubileumfeest op 2 juli officieel in gebruik worden genomen.

Het is dit jaar dus een beetje schipperen met de ruimte, maar dit zal de pret niet drukken.

Schoolkorfbal is al jaren een hele populaire activiteit voor de basisscholen van Lelystad omdat je in een team samenspeelt met jongens en meisjes. Dit maakt korfbal uniek en een hele sociale sport.

De groepen 5-6 en 7-8 kunnen aan de bak tijdens de maandag- en dinsdagavond vanaf 17.45 uur. En de jongste teams (groep 3-4) spelen de woensdagmiddag vanaf 14.15 uur. Uiteraard allereerst om de eer, maar daarna ook voor de beker.

Supporters zijn natuurlijk ook welkom. ‘Parkeren kan bij SVL of kom met mooi weer lekker op de fiets’.

Meer weten over het Schoolkorfbaltoernooi? Neem even contact op met Wendy van Zonderen via wendy@exakwa.nl.

50-jarig jubileum

Oud-leden en mensen die Exakwa een warm hart toedragen zijn welkom op het 50-jarig jubileum van de vereniging. Kijk voor meer informatie op de site: Gouden feest: zaterdag 2 juli – Exakwa

Nieuws

Meest gelezen

menu