Roeivereniging Pontos heeft eindelijk haar lang gewenste oefenvlot

In de ‘bak’ kunnen twee roeiers tegelijk geïnstrueerd worden. Foto: RV Pontos

Roeivereniging Pontos heeft eindelijk haar lang gewenste ’bak’. Na lang sparen en een aantal (corona-)subsidies van de gemeente Lelystad en van Sportbedrijf Flevoland, had de vereniging eindelijk genoeg geld om een oefenvlot (een ‘bak’) te kunnen aanschaffen.

Met de ‘bak’, waarin twee roeiers tegelijk geïnstrueerd kunnen worden, hoopt Pontos het technisch niveau binnen de vereniging een impuls te geven. Niet alleen van de jeugd, maar zeker ook van de volwassen leden.

Grote wens vervuld

Vera Meijer, coach vanaf het eerste uur van Pontos, heeft met grote vasthoudendheid aangedrongen op de aanschaf van een oefenbak. Haar langgekoesterde wens is nu eindelijk in vervulling gegaan. Zij kreeg daarom de eervolle taak om de ‘bak’ te dopen. Ook werd een nieuwe C4/5 gedoopt. Hiermee is de botenloods van Pontos weer een zeer goede aanvulling op het materieel rijker. De verwachting is dat de nieuwe boot de komende jaren zeer veel gebruikt zal worden.

Nieuwe leden altijd welkom

Het gaat goed met Roeivereniging Pontos. Het ledental groeit. Veel Lelystedelingen hebben ontdekt dat roeien een heel fijne sport is. Pontos is gelegen aan de havenkom achter de Albert Heijn in het centrum van de Boswijk op het adres Griend 33-60. Vanaf het vlot bij het verenigingsgebouw kunnen de roeiers geweldig roeien over de prachtige vaarten rondom Lelystad.

Informatie over lidmaatschap of proeflessen is te vinden op de website www.rvpontos.nl .

Nieuws

menu