Reaal Dronten ontstond 25 jaar geleden als afsplitsing van ASV Dronten

De feestelijke opening van het sportcomplex van Reaal aan de Muntmeesterdreef. Foto: Reaal Dronten

SV Reaal Dronten bestaat op 10 januari 25 jaar. De voetbalvereniging werd op die datum in 1997 opgericht door een aantal leden van ASV Dronten, de andere voetbalvereniging in het dorp.

De leden van ASV Dronten kwamen tot de conclusie dat er te weinig ruimte was voor een zaterdag- én een zondagafdeling. Hierdoor kwamen ze op het idee om dit te splitsen.

[De tekst gaat verder na de foto]

De enthousiaste leden, waaronder de eerste voorzitter Roel Dilling, hebben het plan verder uitgewerkt. Vanaf dat moment beschikte Reaal Dronten over twee velden en een trainingsveld, een clubhuis met een ruime kantine en zes kleedkamers.

Zaterdagafdeling

In 2011 werd er naast de zondagafdeling ook een seniorenelftal voor de zaterdagafdeling ingeschreven. Naarmate de jaren voorbij gingen is Reaal Dronten een echte familievereniging geworden waar gezelligheid en sportiviteit hand in hand gaan. Iedereen is welkom en daardoor is sinds de opening van het sportpark het aantal leden ook enorm gegroeid.

De naam Reaal is ontstaan omdat het sportpark in de wijk De Munten ligt. Reaal was in de late middeleeuwen een benaming voor allerlei gouden en zilveren munten. Hier is de naam van afgeleid en daarom is in het logo van Reaal een zilveren munt te zien.

Jubileumviering op 2 juli

Reaal Dronten hoopt de komende jaren zo door te gaan zoals ze nu bezig zijn en altijd nieuwe leden te verwelkomen. En om niet te vergeten, deze mijlpaal van het 25-jarig bestaan goed te vieren op 2 juli. ‘s Ochtends zijn er clinics en trainingen voor de jongere leden. Om 14.30 uur is er een wedstrijd van oud-spelers van het eerste elftal. Na al deze sportieve activiteiten wordt de barbecue aangestoken. Na de barbecue is er voor de kinderen nog een disco, gevolgd door een avond vol gezelligheid, muziek en drankjes voor de volwassen leden.

Nieuws

menu