Omloop Flevoland heeft voor het eerst een rit over 150 kilometer

Volgens organisator Wil Dennissen van Omloop Flevoland is Flevoland een unieke fietsprovincie. Foto: fietssport.nl

Onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU) houdt Toerclub Flevoland uit Lelystad in samenwerking met FRTC Almere op zaterdag 25 juni de Omloop Flevoland.

De Omloop Flevoland is niet alleen het oudste toerfietsevenement van de provincie Flevoland, maar ook één van de best georganiseerde toerfietsevenementen in Nederland.

Unieke fietsprovincie

Volgens organisator Wil Dennissen is Flevoland een unieke fietsprovincie. ‘Dankzij een combinatie van typische polderwegen en vele fietspaden door de ‘’nieuwe’’ natuur is fietsen op de bodem van de voormalige Zuiderzee veel afwisselender dan men vaak denkt. Alle routes laten dat perfect zien en kenmerken zich door rust en ruimte. Er is ruimte genoeg voor iedereen, van recreatieve fietsers tot sportieve fietsers’.

Ook door Noordoostpolder

Deelnemers kunnen kiezen uit twee startplaatsen en verschillende afstanden. Vanaf de startplaats op sportpark Schouw in Lelystad kan er 25, 65, 95, 125, 150 of 175 kilometer worden afgelegd. De afstand van 150 kilometer is nieuw en voert de deelnemers voor het eerst ook door de Noordoostpolder.

Onverharde paden

Na het succes van vorig jaar staat er ook nu weer een Strade Bianche op het programma. Deelnemers aan de Strade Bianche kunnen de keuze maken uit twee routes over grotendeel onverharde paden: 55 of 75 kilometer.

Inschrijven via www.omloop-flevoland.nl .

Nieuws

menu