Nieuwe sport- en beweegroutes beschikbaar op online routeplatform Sportbedrijf Lelystad

Ondertekeningsmoment met de nieuwe partners van het online platform. Foto: Fotostudio Wierd

Het online routeplatform van Sportbedrijf Lelystad heeft een verse update gekregen. De bestaande activiteiten hebben er meer routes bij gekregen. Verder is het aanbod uitgebreid met nieuwe sporten en bijbehorende routes.

Op Sport in Lelystad kunnen ze allemaal gratis gedownload, uitgeprint en/of gebruikt via Google Maps worden. Inmiddels zijn er al meer dan 100 routes beschikbaar voor de verschillende sport- en beweegactiviteiten.

Nieuwe sport- en beweegroutes beschikbaar

De nieuwe update van het routeplatform zorgt ervoor dat er nog meer inwoners bereikt een aangemoedigd worden om in beweging te komen. Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Openbare ruimte, is dan ook erg blij met de uitbreiding: ‘Dankzij de samenwerking met al onze partners kunnen we Lelystedelingen weer nieuwe sport- en beweegroutes aanbieden op ons online routeplatform. Inwoners kunnen vanaf april nu ook gebruikmaken van kano- en SUProutes, een steproute, horecaroutes, rolstoelvriendelijke routes én een scootmobielroute’.

Voorheen was het al mogelijk om wandel-, hardloop-, fiets-, wielren-, mountainbike-, ruiter- en QR-beweegroutes te gebruiken. Bij een aantal van deze takken van sport zijn er routes bij gekomen.

Sport- en beweegroutes dragen bij aan een betere gezondheid

Lelystedelingen die de routes gebruiken werken aan een betere gezondheid. Voldoende sporten en bewegen verkleint namelijk de kans op tal van ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Daarnaast ontmoet je door sporten en bewegen nieuwe mensen en sluit je nieuwe vriendschappen.

Ondertekening routeplatform met nieuwe samenwerkingspartners

Naast het beschikbaar stellen van de nieuwe routes, verwelkomt het routeplaform ook vijf nieuwe partners. Het gaat om de gemeente Lelystad, AV Spirit Lelystad, Kanovereniging Lelystad, de makers van het routeboek OMSTREKEN en Stichting Bultparkcomité.

Sinds september heeft Sportbedrijf Lelystad ook al een structurele samenwerking met Sportservice Flevoland, Stichting MTB Lelystad, Toerclub Flevoland, Stichting Paarden Platform Lelystad, Stichting Wandelnet, Voetstappers en Senioren Zomerdaagse Lelystad.

Met het online routeplatform op www.sportinlelystad.nl/routeplatform willen al deze partijen er samen voor zorgen dat Lelystedelingen routes gemakkelijker kunnen vinden en gebruiken.

Nieuws

menu