Nieuw roeivlot Roeivereniging Pontos feestelijk in gebruik genomen

De opening van het nieuwe roeivlot van Roeivereniging Pontos. Fotostudio Wierd

Met het doorknippen van het toegangslint heeft sportwethouder Jack Schoone zaterdag het nieuwe roeivlot van Roeivereniging Pontos in Lelystad feestelijk in gebruik genomen.

De roeivereniging ligt aan de havenkom vlakbij winkelcentrum Boswijk. Toen bekend werd dat de beschoeiing van het Gelderse Diep en het water rondom de roeivereniging moest worden vernieuwd, was dat een goede aanleiding voor gemeente en roeivereniging om samen een plan te maken voor een goede buitenruimte met een nieuw, groter en stabieler roeivlot. Het oude roeivlot van Pontos was, na talloze reparaties, niet goed meer en de betegelde buitenruimte was ook toe aan een opknapbeurt en een betere indeling.  

Goede samenwerking met gemeente 

Roeivereniging Pontos is stevig in de financiële reserves gedoken en gelukkig kon de gemeente voor de vervanging van het vlot een subsidie van 8.000 euro geven. Toen was het plan financieel haalbaar. Tijdens de werkzaamheden is heel goed samengewerkt en heeft de gemeente met aannemer Knipscheer het terrein prachtig opgeleverd. De tegels lopen nu schuin af naar het water en het terrein is wat vergroot om meer ruimte te hebben voor een uitgebreide fietsenstalling. Ook is er een hoger gelegen terras gemaakt, waar de roeivereniging nieuw meubilair van steigerhout heeft neer gezet.  

Het eindresultaat mag er zijn en de leden van de roeivereniging en de gemeente zijn blij dat het allemaal zo goed is verlopen. Reden dus voor een feestje, met een roeiwedstrijd en taart en bloemen voor de wethouder en de heer Makine van de gemeente, én voor de Vlotcommissie en de Tuincommissie van Roeivereniging Pontos. 

Roeivereniging Pontos klaar voor groei Lelystad 

Inwoners van Lelystad en omgeving die eens willen komen kijken, zijn van harte welkom. Ook kan een proefles worden aangevraagd via het contactformulier van www.RVPontos.nl .   

Nieuws

Meest gelezen

menu