'Met een evenement als de Benelux Tour kan Lelystad zich de komende jaren nog beter positioneren als sportstad'

De huldiging van dagwinnaar Stefan Bisegger. Fotostudio Wierd

Lelystad - De individuele tijdrit van de Benelux Tour in Lelystad zit erop. 'Ik ben ontzettend trots dat we dit sportevenement naar Lelystad hebben kunnen halen en binnen de huidige coronamaatregelen veilig door konden laten gaan', aldus sportwethouder Jack Schoone.

‘Lelystad heeft zich voor drie jaar verbonden aan de Benelux Tour. Dit is absolute topsport. Met een evenement als de Benelux Tour kan Lelystad zich de komende jaren nog beter positioneren als sportstad'.

Dikke Bandenrace

Op deze dag deden ook ruim 20 leerlingen van basisscholen De Zevenster, de Kring, de Lepelaar en De Boeier mee aan de Dikke Bandenrace. ‘Het waren stuk voor stuk super enthousiaste kinderen die net als de profs hun tijdrit hebben gereden, over een parcours waar net daarvoor de deelnemers aan de Benelux Tour reden’, aldus wethouder Jack Schoone. De leerlingen werden onder begeleiding van enthousiaste leerkrachten van de vier basisscholen, aangemoedigd door de vele toeschouwers die langs de kant van het parcours stonden. De Lepelaar ging uiteindelijk met de wisselbeker naar huis die zij volgend jaar zeker gaan verdedigen. 

Wethouder Jack Schoone kijkt terug op een fantastische dag. ‘Ik zie deze dag ook als een mooie aanloop naar de Nationale Sportweek. Lelystad is van vrijdag 17 tot en met zondag 26 september namelijk het decor van sport en bewegen. Onze stad is één van de vijf host-cities van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Daarom is er dit jaar extra veel te beleven en heeft elke dag een ander thema rond sport, bewegen en vitaliteit'.

Nieuws

Meest gelezen

menu