Meiden Libero’99 winnen zilver in de bekerfinale

De meiden A1 van volleybalvereniging Libero'99. Foto: Libero'99

De meiden A1 van volleybalvereniging Libero’99 uit Dronten speelden afgelopen zaterdag in de finale om de felbegeerde beker. De wedstrijd in Neede tegen Lutheria uit De Lutte en eindigde in 3-1 winst voor de meiden van Lutheria. Daarmee pakte Libero’99 een mooie tweede plaats.

Zoals in elke sport zijn bekerwedstrijden een uitdaging naast de competitie. In de voorrondes werd er op doordeweekse dagen gereisd naar onder andere Beltrum en Klarenbeek en wisten de meiden uiteindelijk de finale te behalen. Dat was al een knappe prestatie op zich.

In de finale liep de spanning hoog op, zo zagen ook de meegereisde supporters van beide teams.

Onder grote aanmoediging ging de wedstrijd gelijk op en na twee sets was het 1-1. Ook de derde en vierde set gingen gelijk op. De meiden uit Dronten vochten voor wat ze waard waren. Er werd een aantal keer tactisch gewisseld. Zo stond er een goed blok aan het net en liep de pass steeds beter. Toch was het Lutheria die de winst naar zich toe trok. Zij controleerden de wedstrijd net iets beter. Setstanden: 25-18, 22-25, 25-23 en 25-23.

Zilver dus voor meiden A1 van Libero’99 die een schitterend seizoen speelden. Ze eindigden bovenaan in de eerste helft van de competitie in de eerste klasse, promoveerden naar de hoofdklasse en eindigden daar als derde.

Een topprestatie van Hester, Femke, Annelie, Anne-Joy, Tessa, Cecilia, Chantal, Floor en Annesofie.

Getraind en gecoacht door Johan Andeweg en Ilona Winters.

Nieuws

menu