Lotte Klaver Nederlands Kampioen op 50 meter vlinderslag

V.l.n.r.: Jesper Dinger, Lotte Klaver en Ilmar Stoop. Zuiderzeezwemmers

Eindhoven - Zwemmers van de Zuiderzeezwemmers uit Dronten zetten prachtige prestaties neer tijdens de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen langebaanzwemmen in Eindhoven. Lotte Klaver won brons, twee maal zilver en werd Nederlands kampioene op de 50 meter vlinderslag.

Ook Jesper Dinger en Ilmar Stoop deden het uitstekend en zetten prachtige prestaties neer. Ook in Doetinchem werd super gepresteerd, Zuiderzeezwemmers wisten daar 15 medailles bij elkaar te zwemmen tijdens de Gelderse B Kampioenschappen.

Van 13 tot en met 16 juni werden in het Pieter van den Hoogenbandbad de Nederlandse Kampioenschappen voor junioren en jeugd gehouden. De Zuiderzeezwemmers waren hier met 3 zwemmers vertegenwoordigt, Lotte Klaver startte acht maal en Jesper Dinger en Ilmar Stoop verschenen beiden één maal aan de start.

Lotte Klaver

Klaver wist in de categorie meisjes junioren 2 (2006) op haar 1e afstand meteen een medaille te veroveren, ze won op de 100m rug brons in een pr van 1.12.86. Dezelfde dag scoorde ze op de 200m wissel en vrijeslag negende plaatsen in respectievelijk 2.45.48 en een pr van 2.21.45. Op de vrijdag startte haar dag wederom goed, ze zwom zich hier tijdens de ochtend sessie in een spannende race op de 50m rug naar het zilver in een pr van 32.52, ’s middags verliep het tweede deel van haar 100m vlinder bijzonder zwaar, waardoor ze niet verder kwam dan een overigens mooie tiende plaats, in een tijd van 1.19.78 en op de 50m vrij belande ze net naast het podium in een tijd van 28.77. Op de zondag een nieuwe ronde en nieuwe kansen die ze dan ook optimaal benutte, er moest hard gestreden worden, maar het lukte haar om op beide afstanden een medaille te veroveren. Op de 100m vrij miste ze op achthonderdste het goud en was het zilver voor haar in een prachtig pr van 1.02.49, niet lang daarna zwom ze haar laatste race deze verliep bijzonder strak, op de 50m vlinder hengelde ze welverdiend het goud binnen in een pr van 30.13. Prachtige prestaties voor dit 12-jarige Drontense talent.

Op de zaterdag verscheen ook Jesper Dinger aan de start die debuteerde op een NK, hij verscheen aan de start van zijn favoriete slag de schoolslag en wist zijn race op de 200m school af te leggen in een pr van 3.00.48, hiermee werd hij 8e van Nederland bij de jongens junioren 1.

Op zondag verscheen Ilmar Stoop aan de start van de 50m vlinder in de categorie jeugd 1 en 2, hij zwom een prachtige race en tikte aan in een tijd van 27.48. Hiermee werd hij 12e van de jongens jeugd 2 (2001) en all-in werd hij 23e.

Gelderse B-kampioenschappen

In Doetinchem werden de Gelderse B Kampioenschappen gezwommen, ook hier verschenen Zuiderzeezwemmers aan de start. Kimberley Olieman, Dagmar Kruik, Cynthia Koolman, Lesley Smits, Suzanne Vessuer, Annemarie ten Have, Britt Kok en Niels Doppenberg waren samen goed voor vele persoonlijke records en 15 medailles, waarmee ze op een 6e plaats in de medaille spiegel belandden. Er was goud voor Olieman (2), Kruik (1), Cynthia Koolman (3), en Smits (1). Olieman, Smits en Vesseur veroverden allen 1 maal zilver. Verder behaalde Koolman nog 3 maal brons, en Vesseur en Smits 1 maal.

Nieuws

menu