Lelystedelingen sporten georganiseerd in de natuur door 'Buiten Bewegen'

Voldoende sporten en bewegen in de natuur verkleint de kans op tal van ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Foto: Sportbedrijf Lelystad

Lelystedelingen van 12 jaar en ouder kunnen vanaf nu georganiseerd sporten en bewegen bij openbare sport- en beweegplekken, in parken en op straat. Denk aan activiteiten als wandelen, hardlopen, recreatief fietsen, steppen, bootcampen en fitness.

Het gaat om zowel gratis als betaalde activiteiten. Het aanbod wordt mogelijk gemaakt door Sportbedrijf Lelystad en lokale sport- en beweegaanbieders.

‘Buiten Bewegen heeft als voordeel dat je het gemakkelijk zelfstandig óf onder begeleiding kunt doen’, vertelt Timo Hoenderboom, buurtsportcoach Volwassenen & Openbare ruimte. ‘Sinds vorig jaar hebben we al een online routeplatform voor zelfstandig gebruik en nu willen we ook inwoners die begeleid willen sporten of bewegen in de natuur helpen. Met ‘Buiten Bewegen’ ontmoeten ze nieuwe mensen, genieten ze van de vrije natuur én bewegen ze gezellig samen. Het aanbod is laagdrempelig en deelnemers zitten niet vast aan een langdurig lidmaatschap. Je kunt bijvoorbeeld meedoen aan wandelen, hardlopen, recreatief fietsen, steppen en fitness voor senioren’.

‘Buiten Bewegen’ belangrijk voor een goede gezondheid

Buiten Bewegen is natuurlijk erg leuk, maar daarnaast ook nog eens erg gezond. Hoenderboom: ‘Voldoende sporten en bewegen in de natuur verkleint de kans op tal van ziektes, zoals hart- en vaatziekten, kanker, diabetes en overgewicht. Daarnaast is het ook goed voor onze mentale gezondheid. Het kan bijvoorbeeld bijdragen aan onze creativiteit, probleemoplossend vermogen, ontspanning bieden en op de lange termijn stress verminderen’.

Sportclubs en sponsoring

De sport- en beweegaanbieders die aanbod mogelijk maken zijn: 5000Stappen.nl, AV Spirit Lelystad, RAF Sport Lelystad, Powered by SW, KernGezond, Steppin Lelystad, Fit12, Gym Inn, Graham Power Sports, OpenJeHart en Sportbedrijf Lelystad.

Het programma wordt ondersteund door een financiële bijdrage van de gemeente Lelystad en geld uit het Sport- en Vitaliteitsakkoord. Verder wordt het project ook financieel ondersteunt door Stichting Lelystad Vitaal aan de hand van succesvolle subsidieaanvragen.

Kijk voor het activiteitenaanbod op www.sportinlelystad.nl/activaties/buiten-bewegen .

Nieuws

menu