Europees kampioene Lorena Wiebes wint openingsrit Simac Ladies Tour in Lelystad: ‘Wat een fantastisch sportevenement’

De prijsuitreiking van de Simac Ladies Tour in Batavia Stad. Foto: Fotostudio Wierd

Lelystad stond dinsdag in het teken van de Simac Ladies Tour. De openingsrit van deze meerdaagse koers werd gewonnen door Lorena Wiebes van Team DSM, die in Lelystad Karlijn Swinkels (Jumbo-Visma) en Audrey Gordon-Ragot (Trek-Segafredo) terug wees. Het was Wiebes’ eerste internationale zege als Europees kampioene op de weg. Een titel die ze onlangs veroverde in München.

Burgemeester Mieke Baltus loste het startschot op het Stadhuisplein, waarna de renners aan hun rit van 141,2 kilometer in en rondom Lelystad begonnen.

‘Ik ben ontzettend trots dat we dit sportevenement met de wereldtop van het dameswielrenen naar Lelystad hebben kunnen halen’, aldus de burgemeester. Sportwethouder Rinze Broekema vult aan: ‘Dit is absolute topsport. Met dit evenement én met Lorena Wiebes, de Europese kampioen en fantastische winnares na een sterke sprint, zet Lelystad zich op de kaart als sportstad.’

[De tekst gaat verder na de foto]

Dikke Banden Tour

Op deze dag deden ook ruim 200 leerlingen van basisscholen De Boeier, De Tjalk, De Finnjol en De Albatros mee aan de Dikke Banden Tour. ‘Leuk om te zien hoe enthousiast de kinderen net als de profs een tijdrit over het parcours van de Simac Ladies Tour reden’, aldus wethouder Rinze Broekema. De leerlingen werden aangemoedigd door de vele toeschouwers die langs de kant van het parcours stonden.

[De tekst gaat verder na de foto]

Nationale Sportweek

Wethouder Rinze Broekema kijkt terug op een fantastisch sportevenement. ‘Ik zie deze dag als een mooie aanloop naar de NOC*NSF Nationale Sportweek. Lelystad is van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september voor de tweede keer host city van dit evenement met allerlei activiteiten op het gebied van sport en bewegen. Inwoners kunnen kennismaken met verschillende sporten en worden zo geïnspireerd om in beweging te komen en te blijven.’

Nieuws

menu