Korfballers Exakwa spelen dit seizoen eindelijk op kunstgras

Ruud Peltzer (links) en Eelco Derks (rechts) openen de kunstgrasvelden. Foto: Fotostudio Wierd

De korfballers van AKV Exakwa Lelystad spelen dit seizoen eindelijk op kunstgras. Deze zomer zijn de oude grasvelden vervangen door vier kunstgrasvelden. De nieuwe velden zijn zaterdag geopend door clubvoorzitter Ruud Peltzer en directeur-bestuurder Eelco Derks van Sportbedrijf Lelystad.

De velden op sportpark De Toeloop zijn er gekomen door een nauwe samenwerking tussen de korfbalclub, Sportbedrijf Lelystad en de gemeente Lelystad. Exakwa had al langere tijd een stevige wens om de overstap van natuurgras naar kunstgras te maken. De club kreeg 200.000 euro van de gemeente om dit mogelijk te maken en legde zelf ook zo’n 100.000 euro bij.

Exakwa had als één van de weinige korfbalclubs in Nederland nog geen kunstgrasvelden. Om mee te kunnen blijven doen op een goed niveau is het hebben van velden met deze ondergrond volgens de club noodzakelijk. Bovendien faciliteren de velden ook de groei op sportgebied die de gemeente Lelystad zo graag wil. ‘Het belangrijkste binnen AKV Exakwa blijft het thema: ‘meer dan alleen korfbal’. Wij willen graag doorgroeien, niet alleen op sportief vlak maar ook in ledenaantal en zo een bijdrage leveren aan een sportief Lelystad. Dit zal alleen maar toenemen met de impuls van de nieuwe kunstgrasvelden’, zegt voorzitter Ruud Peltzer hierover.

Naast de komst van de nieuwe velden hebben vrijwilligers nieuwe bestrating aangelegd.

Nieuws

menu