Julia de Vos sprint naar zilver tijdens Zilveren Bal

Julia de Vos (links) en Roos Schieman na de laatste ijstraining in Dronten. Schaatstrainingsgroep Lelystad

Lelystad - Julia de Vos uit Lelystad sprintte woensdag tijdens de laatste wedstrijd van het schaatsseizoen naar een zilveren medaille in haar leeftijdscategorie (C-junioren). Ze deed samen met Roos Schieman, beiden lid van Schaatstrainingsgroep Lelystad, mee aan de Zilveren Bal in Leeuwarden.

De Zilveren Bal is ‘s werelds snelste schaatsshow. Telkens strijden drie schaatsers tegen elkaar over 100 meter voor een plek in de volgende ronde. Uiteindelijk blijven de drie snelste dames en heren over. Roos eindigde met haar snelste tijd over 100 meter op een negende plaats in het eindklassement.

Goed seizoen

Julia heeft er een goed seizoen op zitten. Zo mocht ze meedoen aan het Nationaal Kampioenschap Junioren Allround + Afstanden in Enschede, won ze in februari brons bij het Nederlands kampioenschap Super Sprint en won ze vorige week nog de 500 meter van een Talentendag in Utrecht.

Ook Roos verbeterde haar schaatstijden keer op keer dit seizoen en werd net als Julia voor diverse landelijke wedstrijden uitgenodigd om deel te nemen. Schaatstrainingsgroep Lelystad heeft sowieso een mooi seizoen achter de rug met meerdere leden die op landelijk niveau hebben geschaatst.

Nieuws

Meest gelezen

menu