Inschrijving Scholierensport 2023 van start in Lelystad. De keuze is reuze!

Het sportieve aanbod is gebundeld in een aantrekkelijk boekje. Foto: Patricia Pietersen

De inschrijving voor Scholierensport is begonnen. Leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs in Lelystad maken dit voorjaar kennis met diverse sporten bij maar liefst 40 sportclubs. Het sportieve aanbod is gebundeld in een aantrekkelijk boekje en te vinden op de website ‘Sport in Lelystad’.

De uitreiking van de eerste boekjes was bij openbare basisschool De Triangel. Directeur Joop Aalbers is blij dat Scholierensport binnenkort weer start: ‘Ik vind het belangrijk dat de leerlingen van De Triangel door Scholierensport in beweging komen’.

De keuze is reuze

De sportcursussen vinden dit jaar plaats in de maanden maart, april, mei en juni. Het aanbod is zeer divers. Naast bekende sporten als basketbal en korfbal kunnen jonge Lelystedelingen ook de wat onbekendere sporten zoals snooker en dammen uitproberen. In en op het water gebeurt ook genoeg; ruim acht verschillende watersporten staan op het programma.

Inschrijven

Ouders of verzorgers schrijven kinderen in via www.sportinlelystad.nl/scholierensport . De kosten bedragen 4 euro per sportcursus. Iedere leerling kan zich voor één of meerdere kennismakingscursussen aanmelden (vol=vol). Kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben, kunnen meedoen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Neem daarvoor contact op met Loek Kuipers via lelystad@jeugdfondssportencultuur.nl of Iris Visser, buurtsportcoach Jeugd & Onderwijs, via i.visser@sportbedrijf.nl.

Maak gebruik van de sportwijzer

Via Scholierensport kunnen kinderen gemakkelijk een sport vinden die bij hun past. Sporten is gezond en brengt kinderen bij elkaar. De sportwijzer op www.sportinlelystad.nl helpt kinderen bij het maken van een keuze voor de sportcursus(sen).

Scholierensport organiseert Sportbedrijf Lelystad met sportverenigingen, sportaanbieders en de Vakgroep Bewegingsonderwijs Lelystad.

www.sportinlelystad.nl/scholierensport

Nieuws

Meest gelezen

menu