Honderden hardlopers zetten Dronten op z'n kop

Ook voor kinderen was er ruimte op de Kerstloop. Foto: Fotostudio Wierd

De Leisure World Kerstloop heeft zondag Dronten weer op z’n kop gezet, met een groot aantal lopen en festiviteiten voor jong en oud.

Ingrijpende vernieuwingen

De 32e editie kende dit jaar enkele ingrijpende vernieuwingen. Zoals het parcours, dat ingekort werd naar een ronde van 5 km, waardoor het buitengebied gemeden kon worden. En dan de ultieme wens van de organisatie: start en finish in het centrum van Dronten op het Meerpaalplein.

Snelle eindtijden

Het bleken sterke verbeteringen te zijn, te oordelen naar de reacties van zowel deelnemers als publiek, dat de lopers van de halve marathon zo meerdere keren langs zag komen. Dat die parcourswijziging niet ten koste is gegaan van de befaamde snelheid bleek uit de eindtijden die in de divers categorieën gelopen werden.

Door beperkingen in het budget waren er dit minder buitenlandse deelnemers maar dat ging duidelijk niet ten koste van de kwaliteit. De winnaar bij de senioren werd Max Polak van Pac in een prachtige tijd van 1.05,53. Dominic Bersee van Olympus 70 moest een gaatje laten vallen, hoewel hij er aanvankelijk nog een boeiende strijd van kon maken, en eindigde in 1.09,11 op de tweede plaats, op de voet gevolgd door Fabian ten Kate 1.09,29.

Bij de vrouwen ging de winst verrassend naar Lianne van de Belt van Groningen Atletiek. Met een eindtijd Van 1.14’13 was ze ruim voor op nummer twee Anne Luijten, die 1.17,49 noteerde.

Zoals bij veel hardloopevenementen van het laatste jaar was er in totaal minder deelname, maar de organisatie is met 1.250 inschrijvingen toch erg tevreden.

Nieuws

menu