Genomineerden Lelystadse Sportverkiezingen 2022 bekend

De Lelystadse Sportverkiezingen in sporthal De Koploper gaan één groot sportfeest worden. Foto: matimix

Afgelopen weken hebben inwoners volop kandidaten aangedragen voor de Lelystadse Sportverkiezingen 2022. Inmiddels zijn de genomineerden bekend voor de categorieën sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg. Tijdens de verkiezingsavond op zaterdag 25 maart in sporthal De Koploper worden de winnaars bekendgemaakt.

Op de titel sporttalent maken Sofie Nooij (golf), Nova van Driel (judo) en Emy Engel (trampolinespringen) kans. Voor sportvrouw zijn de drie genomineerden Natascha van Assema (boogschieten), Ria van Wezep (atletiek) en Monique van Exter (biljarten). Bij de sportmannen van Lelystad was het voor de jury een lastigere keuze. Uiteindelijk zijn daar de volgende namen uit naar voren gekomen: Devyne Rensch (voetbal), Emiel Wouters (waterpolo) en Jay Tjin-A-Djie (boogschieten). Bij de sportploeg zijn twee ploegen die kans maken op de titel Lelystadse Sportploeg 2022, namelijk Exakwa (korfbal) en het herenteam van LTVL (tennis).

Veel jong sporttalent in Lelystad

‘Vooral bij de sporttalenten was de inbreng groot’, aldus de jury. ‘Daarom kiezen we er voor om alle talenten een plek te geven bij de kampioenenparade, want een bijzondere sportprestatie vieren we met z’n allen. We zetten ze daarom graag in the sportlight’. Het is daarom nog steeds mogelijk om jonge Lelystedelingen aan te dragen voor dit sportfeest. Iedereen tot en met 17 jaar die een bijzondere prestatie heeft geleverd, is van harte welkom. Aanmelden kan via www.sportbedrijf.nl/kampioenenparade. Zo krijgen topsport en breedtesport de aandacht die ze verdienen tijdens de Lelystadse Sportverkiezingen.

Groot sportfeest voor iedereen

De Lelystadse Sportverkiezingen in sporthal De Koploper gaan één groot sportfeest worden. Tijdens deze avond brengt Sportbedrijf Lelystad op unieke wijze sport, winnen, meedoen, muziek, rijm, gericht, kleine en grote kampioenen samen. De avond start om 18.00 uur met stadsdichter Thomas Gerla, een speciale track door Rime Riche en de band Monday You Bastard. Na deze unieke opening voor de Lelystadse Sportverkiezingen krijgen vier sportclubs die in 2022 hun 50-jarig bestaan vierden het podium. Daarna worden de winnaars van de titels bekendgemaakt. Tussendoor is een sportieve tussensprint met Showcase Basketball. Na de huldiging van alle Lelystadse jeugdkampioenen wordt afgesloten met een muzikale eindsprint door DJ Pablo. ‘Het is goed voor de sport, het sportieve hart en alle sportliefhebbers dat we weer een sportfeest kunnen organiseren voor en door de stad’, aldus Sander Enkelaar, projectleider van de Lelystadse Sportverkiezingen. Iedereen is van harte uitgenodigd om aanwezig te zijn. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Agon

Een eerste ode aan de sport is afgelopen week gelanceerd voor en door Lelystad. In opdracht van Sportbedrijf Lelystad heeft Rime Riche (Clémens Riepma en Lodewijk van der Horst) de track Agon uitgebracht. Een unieke track om te laten zien en horen wat sport met je doet.

Agon is hier te zien en te luisteren: https://vimeo.com/805552229 .

Nieuws

Meest gelezen

menu