Geert Popkema Jeugdfonds doneert Run Rockets aan Atletiekvereniging Flevo Delta

De twee Run Rockets zijn door Atletiekvereniging Flevo Delta in gebruik genomen. Foto: A.V. Flevo Delta

Door een donatie vanuit het Geert Popkema Jeugdfonds heeft Atletiekvereniging Flevo Delta in Dronten twee zogenaamde Run Rockets kunnen aanschaffen. Een Run Rocket is een snelheids- en krachttrainer die ingezet wordt om meerdere onderdelen binnen de atletieksport te trainen.

Het apparaat kent weerstandsniveaus om bijvoorbeeld hardlooptechnieken te verbeteren. Verder kan het ingezet worden om kracht te trainen voor snellere sprinten, hoger en verder te springen en verder te gooien.

De twee Run Rockets zijn op donderdag 14 juli officieel aan de atletiekvereniging overgedragen door Piet van der Aar, voorzitter van het Geert Popkema Jeugdfonds. ‘Wij zijn verheugd dat we vanuit het fonds ons steentje kunnen bijdrage conform de filosofie van oud onderwijsman Geert Popkema: Geef kinderen de ruimte om zich te ontwikkelen en hun talenten te ontdekken’.

[De tekst gaat verder na de foto]

Speciale opdracht

De apparaten zijn geleverd door het bedrijf De Loopbandspecialist uit Dronten. ‘Voor mijn bedrijf was het een speciale opdracht om hieraan een steentje te kunnen bijdragen’, aldus Rik Kerremans eigenaar van De Loopbandspecialist.

Vanuit de Materiaalcommissie van A.V. Flevo Delta heeft Peter Leering de Run Rockets dankbaar in ontvangst genomen. Leering is trots dat hij deze apparaten kan toevoegen aan het assortiment trainingsmiddelen. ‘Voor atleten is het een uniek en bijzonder apparaat waarmee ze aan de slag kunnen. Als Materiaalcommissie zullen we er alles aan doen om de apparaten in goede conditie te houden en zo te zorgen dat ze stand-by staan om dagelijks te kunnen gebruiken’, aldus Leering.

John Jansen is hoofdtrainer bij A.V. Flevo Delta. Jansen gaat het trainen met de Run Rockets zich eigen maken. Voor hem is het een unieke kans om met behulp van de Run Rockets zijn atleten nog beter te laten presteren en ze door een vernieuwde werkwijze met plezier hun sport uit te laten voeren. ‘Vooral in hun jeugd kunnen atleten werken aan hun techniek en kracht waar ze later veel profijt van hebben. Voor mij is het een mooie uitdaging om met de Run Rockets aan de slag te gaan’, aldus Jansen.

Geert Popkema Jeugdfonds

Het Geert Popkema Jeugdfonds stelt zich tot doel het ondersteunen van lokale en internationale initiatieven op het gebied van cultuur, sport, educatie, muziek en maatschappij voor de jeugd tot en met 21 jaar. O.a. vanuit de opbrengsten van de jaarlijkse haringparty door de Rotaryclub Dronten wordt er gedoneerd aan het fonds.

Nieuws

menu