G-voetballers zijn VIPS tijdens toernooi in Dronten

Het G-team van asv Dronten. Foto: Kirsten van Valkenburg

Op het sportpark van asv Dronten vindt zaterdag 18 juni het ING G-voetbaltoernooi plaats. Het toernooi start om 9.45 en duurt tot 16.00 uur. Ook het G-team van asv Dronten doet mee.

Het sportpark wordt ter gelegenheid van deze dag omgetoverd tot een VIP-locatie voor de voetballers. Bij de opening worden zij op de rode loper toegejuicht door cheerleaders en publiek.

Gezamenlijke warming-up

Na een gezamenlijke warming up onder leiding van dansschool Joy4All gaat het toernooi beginnen. Er is een barbecue als lunch, waarbij zanger Irvine zorgt voor muziek. Vermoeide voetbalbenen worden in de VIP-tent gemasseerd en iedere speler ontvangt een teamfoto, gemaakt door een professionele fotograaf.

Er strijden tijdens het toernooi tien teams om de prijzen. Er doet zelfs een team uit België mee. Het draait deze dag vooral om plezier in het voetbal. G-voetbalteams zijn er voor kinderen en volwassenen met een beperking.

Veel zin

Het G-team van asv Dronten heeft enorm veel zin in de derde editie van dit toernooi. Het team bestaat uit twaalf jongens en meiden die iedere dinsdag van 18.00 tot 19.00 uur trainen. Er is plek voor nieuwe spelers.

Nieuws

Meest gelezen

menu