FC Oldtimers: op leeftijd een balletje trappen

Sjoerd Raven (links) en Wim Bokkers.

Sjoerd Raven (links) en Wim Bokkers. Fotostudio Wierd

Dronten - De oud-voetballers George Rijneveld, Sjoerd Raven en Wim Bokkers lanceren een idee voor een nieuw indoor sportprogramma voor 55-plussers: FC Oldtimers. Dit programma is bedoeld om fit te blijven en lekker te kunnen voetballen.

Voetballen zonder risico’s op blessures

Het nieuwe sportprogramma biedt 55-plussers de mogelijkheid om te kunnen blijven voetballen zonder de risico’s op blessures. Deze kunnen makkelijk ontstaan bij veld- of zaalvoetbal, zeker bij spelers op leeftijd.Rijneveld, Raven en Bokkers peilden de animo voor hun plan bij diverse leeftijdsgenoten/oud-voetballers en dit leverde enthousiaste reacties op. ‘Reden voor ons om met dit idee door te gaan.

Voetvolleybal

Het beoogde programma bestaat uit een aantal onderdelen. Er wordt begonnen met rek-, strek- en spierversterkende oefeningen onder leiding van een ervaren sportdocent/trainer om fit te blijven. Daarna wordt een partijtje voetvolleybal gespeeld. Het is daarbij de bedoeling dat de spelregels zodanig worden aangepast dat het voor een ieder aantrekkelijk is om met veel plezier mee te doen.

Iedereen is welkom

De heren willen duidelijk stellen dat iedereen welkom is om mee te doen. ‘Dus niet alleen oud-voetballers,’ aldus Bokkers.

Onder de vlag van ASVD Zaalvoetbal

Omdat het initiatief een zaalsport is, hebben de heren hun idee voorgelegd aan het bestuur van ASVD Zaalvoetbal en inmiddels heeft voorzitter Huub Breg laten weten dat het bestuur groen licht heeft gegeven om hiermee te mogen starten onder de vlag van ASVD. Via een officieel inschrijfformulier wordt iedereen lid van ASVD èn de KNVB waarbij de verzekering- en aansprakelijkheid technisch allemaal is geregeld als er gevoetbald gaat worden. ‘Wij zijn superblij met dit bericht en hebben er zin in,’ aldus Bokkers.

Wie deze activiteit ziet zitten kan zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Bokkers ( bokkerswim@gmail.com ). Bokkers stuurt dan een inschrijfformulier. Wie nog vragen heeft kan bellen met Bokkers, telefoon: 06-46917712.