Dronterland Survivalrun is in aantocht

Deelnemers aan een vorige editie. Foto: Nada van Bommel / Stichting Dronterlandrun

De Dronterland Survivalrun is door de afwisselende route, uitdagende hindernissen en het (bijna) altijd mooie weer uitgegroeid tot een sportevenement waar Dronten trots op kan zijn. De editie van dit jaar vindt zondag 12 juni plaats.

Veel Drontenaren dragen hun steentje bij aan de run als jurylid, verkeersregelaar of lid van de organisatie. Daarnaast staan veel inwoners op de dag van de run langs het parcours om de deelnemers aan te moedigen. Het enthousiasme en de betrokkenheid van al deze mensen maken elke editie tot een succes.

Uitdaging

Door corona kon de survivalrun de afgelopen twee jaar niet doorgaan. De organisatie kijkt daarom extra uit naar de achtste editie. Ruim duizend lopers gaan de uitdaging met het parcours aan. Er zijn twee afstanden, zes en negen kilometer. Er kan zowel competitief als recreatief gelopen worden.

[De tekst gaat verder na de foto]

Deelnemers aan eerdere edities herkennen sommige hindernissen; touwklimmen bij de West, de container-hindernis op de hoek van de Wistentweg en de grote combinatie onder de Knip, die elk jaar veel bekijks trekt. Andere hindernissen vormen een compleet nieuwe uitdaging.

Verkeersregelaars

In verband met de route is de ventweg van het Gangboord afgesloten, worden er op locaties waar het parcours de wegen kruisen verkeersregelaars in gezet en kan de Knip tijdelijk niet omhoog. Alle wegen worden uiterlijk om 16.00 uur weer vrijgegeven.

Start en finish zijn op het Meerpaalplein. Het plein is vrij toegankelijk. Het plein is ook het startpunt van de fietsroute.

Vrijwilligers gezocht

De organisatie zoekt nog vrijwilligers. Zij zorgen er onder anderen voor dat de run zo veilig mogelijk verloopt en dat er niet stiekem gesmokkeld wordt bij de hindernissen. De organisatie zorgt voor catering, een t-shirt als aandenken én de mogelijkheid om met het hele gezin op zaterdag 11 juni gratis mee te doen aan de Vrijwilligersrun. Op de website www.dronterlandsurvivalrun.nl staat meer informatie. Ook kunnen mensen zich er opgeven als vrijwilliger.

Nieuws

Meest gelezen

menu