Dronten haalt sportverkiezingen in: kampioenen 2020 en 2021 worden gehuldigd

De winnaars van de laatst gehouden Sportverkiezingen van 2019. Fotostudio Wierd

Dronten - De traditionele, jaarlijkse sportverkiezing van de gemeente Dronten vindt op vrijdag 21 jaunuari 2022 plaats in De Meerpaal. De sportverkiezing van 2020 werd vorig jaar op het laatste moment vanwege de coronamaatregelen geannuleerd, de organisatie haalt dat jaar dus nu in.

Alle kampioenen worden op 21 januari gehuldigd en er wordt bekend gemaakt wie in de sportjaren 2020/2021 (de periode die loopt van 1 december 2019 tot en met 31 december 2021) de winnaars zijn in de categorieën: 

  • Sportman 
  • Sportvrouw 
  • Sportploeg 
  • Coach 
  • Sporter (m/v)/sportploeg aangepast sporten 
  • Talent jongen/meisje (tot 18 jaar) 
  • Jeugdsportploeg (tot 18 jaar) 
  • Vrijwilliger 

Kandidaten opgeven

De jury van de Stichting Sportpromotie Dronten stelt per categorie een lijst op van genomineerden en kiest uit die genomineerden de winnaars. Iedereen, dus niet alleen sporters en sportverenigingen, kan kandidaten opgeven. 

Hoe meer aanmeldingen de organisatie binnenkrijgt, des te groter de kans dat op 21 januari ook echt de beste sporters van Dronten op het podium van De Meerpaal staan. Bovendien is dit dé kans voor verenigingen om hun sporters extra aandacht te geven.  

De Stichting Sportpromotie Dronten en de jury roepen dan ook iedereen op om kandidaten voor de bovenstaande categorieën aan te melden. Dat kan tot en met zondag 2 januari 2022 via het aanmeldingsformulier op de website: www.sportindronten.nl of via e-mail: sportverkiezingdronten@outlook.com .  

Speciale prijs voor 'net niet' kampioenen coronajaar

Dit jaar is er ook een speciale prijs voor sporters en sportploegen die in het sportjaar 2020 (van 1 december 2019 tot en met 31 december 2020) uitsluitend als gevolg van coronamaatregelen ‘net niet’ kampioen zijn geworden. De verenigingen kunnen hiervoor sporters of ploegen aanmelden, met een maximum van twee aanmeldingen per vereniging. De jury van de Stichting Sportpromotie Dronten bepaalt aan welke aangemelde sporters/sportploegen deze speciale prijs wordt uitgereikt. Uitsluitend door hun vereniging aangemelde sporters/sportploegen komen hiervoor in aanmerking. 

Overigens zijn alle sporters, sportbestuurders en sportliefhebbers uit Dronten van harte welkom op 21 januari. In een nieuwe opzet belooft het een speciale, sportieve en spectaculaire avond te worden.  

Indien (aangepaste) coronamaatregelen de verkiezing in uitgebreide vorm onmogelijk maken, dan vinden verkiezing en huldiging in aangepaste vorm plaats, in overeenstemming met hetgeen op dat moment wel mogelijk is.

Nieuws

Meest gelezen