Batavia Swim maakt zich op voor kampioenschappen

Wedstrijdzwemmen. Foto: Pixabay

Batavia Swim uit Lelystad staat er letterlijk en figuurlijk goed voor zo vlak voor het einde van het seizoen. De vereniging trekt vele nieuwe jonge leden en zwemmers behalen prachtige resultaten.

Vijf zwemmers, Siem Faber, Lieve Faber, Luca Gerringa, Arie Brussaard en Lars ten Katen, hebben meegedaan aan de langeafstandkampioenschappen van regio oost (Gelderland, Flevoland en Overijssel), waar ze zich konden meten met de beste zwemmers uit de regio op de 800 en 1500 meter. Lars ten Katen heeft daar twee gouden medailles weten te behalen.

Dit weekeinde en volgend weekeinde staan ik het teken van de regionale kampioenschappen langebaan. Twaalf zwemmers van Batavia Swim hebben zich geplaatst en reizen af naar Nijmegen. Een bijzonder groot aantal en een prachtige prestatie. Nu nog strijden voor medailles.

Ook de jongere zwemmers doen het goed. Yanniek Jager en Zeb Langestraat mogen in het weekeinde van 21 mei naar de landelijke minioren finales.

Twee zwemmers mogen volgende week meedoen aan de Jaargangfinales in Leiden. Daar zwemmen de 24 beste zwemmers van Nederland in de leeftijd van 8 tot 11 jaar tegen elkaar.

Nieuws

menu