Batavia Swim maakt instromen makkelijker

Batavia Swim start met een instroomgroep voor mensen die de borstcrawl beter willen beheersen. Aangeleverde foto

Zwemmers van Batavia Swim presteren de laatste tijd goed op regionaal en nationaal niveau. Maar de Lelystadse wedstrijdzwemvereniging heeft ook brede ambities. Daarom start deze maand een instroomgroep voor mensen die de borstcrawl beter willen beheersen.

Bewegen is gezond voor iedereen. En zwemmen in het bijzonder, je gebruikt bijna alle spieren in je lichaam en het is toegankelijk voor iedereen. Batavia Swim heeft mogelijkheden voor (beginnende) recreatieve zwemmers maar uiteraard ook voor meer competitieve zwemmers.

‘We zien dat veel mensen de stap naar een vereniging groot vinden’, licht wedstrijdsecretaris Roger van der Klugt toe. ‘Jonge kinderen (en ouders) weten de weg goed te vinden en blijven vaak lang lid. Bij Batavia Swim is echt iedereen met een zwemdiploma welkom, dus ook jongeren en volwassenen, maar soms is de stap toch groot’.

Om die drempel te verlagen, start de vereniging met twee verschillende Borstcrawl instroomgroepen: een groep voor jongeren vanaf 13 jaar en een groep volwassenen.

‘In 12 trainingen leer je stap voor stap de borstcrawl aan. Je start allemaal op een zelfde niveau en na deze periode voel je je veel zekerder als je wil instromen in een reguliere trainingsgroep of aan wil sluiten bij de (recreatieve) trimzwemmers. Tijdens de Borstcrawl instroom trainingen werk je aan je conditie. Tijdens zwemmen gebruik je alle spieren in je lichaam en dat merk je’.

De eerstvolgende instroomgroep start op 13 januari.

Kijk voor meer informatie op: bataviaswim.nl/borstcrawl-instroom-groep

Nieuws

menu