Atletes Flevo Delta veroveren zilver en brons op NK Estafette

De estafetteploeg van Flevo Delta. Foto: Flevo Delta

Kim Remijn, Fleur Pieters, Iris Turksema en Lisanne Brouwer van atletiekvereniging Flevo Delta uit Dronten hebben een lang seizoen fraai op zaterdag 24 september afgesloten op het NK Estafette in Amsterdam. Ze wonnen brons en zilver op respectievelijk de Zweedse estafette en de 4x400 meter.

Nadat de dames al in de derde competitiewedstrijd een snelle 4x400 meter hadden gelopen, besloten zij om met het NK Estafette mee te doen. Niet alleen de 4x400 meter maar ook de Zweedse estafette, waarbij vier verschillende afstanden (400, 300, 200 en 100 meter) door vier verschillende lopers achter elkaar worden afgelegd, was een optie.

Al waren de verwachtingen niet zo hoog (onder andere vanwege het weer) en waren drie van de vier dames in de aanloop naar het evenement een beetje verkouden, toch hebben zij een fantastisch resultaat neergezet op beide nummers.

Op de Zweedse estafette liepen zij 2:21,90 (één honderdste boven het clubrecord): goed voor een bronzen medaille. En op de 4x400 meter liepen zij 4:09,30: goed voor een zilveren medaille.

Nieuws

menu