Ziekenhuis St Jansdal zoekt vrijwilligers

Ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Fotostudio Wierd

Lelystad / Harderwijk - Ziekenhuis St Jansdal is op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Een vrijwilliger betekent veel voor het ziekenhuis en de patiënten.

Een vrijwilliger begeleidt bijvoorbeeld patiënten en bezoekers naar verschillende afdelingen. Een andere mogelijkheid is als gastheer of gastvrouw patiënten op hun gemak stellen op de verpleegafdelingen of spoedeisende hulp. Allemaal bijzondere contactmomenten, waarmee de patiënt geholpen wordt.

'We hebben verpleegkundigen en artsen voor de echte medische taken, maar juist de ondersteuning daarbij is zo waardevol', benadrukt een woordvoerster van het ziekenhuis. 'Vrijwilligers hebben hierin een belangrijke rol'.

Op dit moment is er plaats voor nieuwe vrijwilligers. Belangstellenden die minimaal één dag(deel) per 14 dagen, (het liefst vaker) beschikbaar zijn en die zich graag willen inzetten voor patiënten en bezoekers in het St Jansdal, kunnen zich aanmelden. Op de website www.werkenbijstjansdal.nl staat uitgebreide informatie over de vacature van vrijwilliger. Solliciteren kan ook via genoemde website.

Nieuws

menu