Ziekenhuis St Jansdal getroffen door grote stroomstoring. 'Inmiddels is de stroom weer terug. Patiëntenzorg is niet in gevaar geweest'.

Als gevolg van de stroomstoring werd donderdag ook de ziekenhuiszorg op de locatie Lelystad geannuleerd. Foto: St Jansdal

Ziekenhuis St Jansdal werd donderdagochtend getroffen door een grote stroomstoring. De stroom is inmiddels weer terug. ‘De patiëntenzorg is niet in gevaar geweest’, meldt een woordvoerster van het ziekenhuis. ‘We starten de zorg gefaseerd weer op. Dit betekent helaas wel dat alle afspraken voor donderdag vervallen’.

De stroomstoring begon rond 9.30 uur en was rond 11.10 uur verholpen, meldt de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland.

Als gevolg van de stroomstoring besloot het ziekenhuis om donderdag de ziekenhuiszorg op de locaties in Harderwijk en Lelystad en de buitenpoli’s te annuleren. De spoedeisende hulp werd stilgelegd en er werden geen nieuwe patiënten opgenomen.

Verder gingen de afspraken voor bloedprikken en radiologie niet door. Het patiëntenportaal MijnStJansdal was tot nader order niet bereikbaar. Ook was donderdag geen bezoek mogelijk.

De politie was onder meer uitgerukt om het verkeer te regelen. De veiligheidsregio riep mensen op om weg te blijven en de toegangswegen vrij te houden.

De exacte oorzaak van de stroomstoring wordt onderzocht.

Nieuws

menu