Zes kandidaat-Kamerleden doen mee aan online Flevolands jongerendebat

NDC/ Egbert Voerman

Regio - Op initiatief van de Flevolandse jongerenafdelingen van CDA en VVD wordt op vrijdag 5 maart een online Flevolands jongerendebat gehouden. Kandidaat-Kamerleden van zes partijen gaan met elkaar de strijd aan om de harten van jonge Flevolandse kiezers te veroveren.

De kandidaat-Kamerleden komen van de partijen CDA (Julius Terpstra), VVD, D66 (Hülya Kat), PvdA (Abassin Nessar), GroenLinks (Romano Boshove ) en ChristenUnie (Johanna Koffeman-Kramer). Ze gaan in debat over thema’s die iedereen, en in het bijzonder jonge Flevolanders, aangaan. Je kunt dan denken aan wonen, werk, onderwijs, verbindingen en duurzaamheid. Elke kandidaat gaat over twee stellingen in debat.

'Juist nu is het belangrijk voor jongeren om hun stem te laten horen'. zegt Elise Hordijk, voorzitter van CDJA Flevoland en nummer 52 op de kandidatenlijst van het CDA. 'In de komende vier jaar worden er veel keuzes gemaakt over de toekomst van ons land, en dus ook over de toekomst van jongeren. Zij moeten juist nú hun stem laten horen'.

Ook Willemijn Vink, vicevoorzitter van de JOVD Flevoland, vindt het belangrijk dat jongeren zich realiseren hoe belangrijk hun stem is in deze verkiezingen. 'In je eentje ben je misschien een druppel in het IJsselmeer, maar samen bepalen we wie de komende jaren het beleid gaan uitvoeren – beleid voor ónze toekomst'.

'Daarom is het belangrijk dat juist de jongeren op 17 maart naar de stembus gaan', aldus Hordijk en Vink.
Het debat wordt geleid door Egge Jan de Jonge, wethouder in Zeewolde. Het wordt live gestreamd via YouTube en begint om 19:30. De link naar de stream is te vinden op het Facebookevenement en de instagrampagina. 

Nieuws

menu