Wethouder Irene Korting (VVD) stelt zich niet opnieuw verkiesbaar

Wethouder Irene Korting.

Wethouder Irene Korting. Fotostudio Wierd

Dronten - Wethouder Irene Korting stelt zich niet opnieuw verkiesbaar voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in de gemeente Dronten. Na de gemeenteraadsverkiezingen stopt zij als wethouder nadat zij zich 12 jaar heeft ingezet voor de lokale politiek.

Jarenlange inzet

Irene Korting heeft zich jarenlang voor de VVD en de gemeente als raadslid, fractievoorzitter en wethouder. VVD-fractievoorzitter Remco de Maaijer ‘Irene Korting staat als bestuurder middenin de samenleving en is bij velen bekend om haar maatschappelijke betrokkenheid, enthousiasme, dossierkennis en haar vermogen om partijen te verbinden en gezamenlijk tot oplossingen te komen. Ook hebben we veel waardering voor haar grote inspanning tijdens de coronacrisis als wethouder volksgezondheid, economische zaken en als GGD-bestuurder verantwoordelijk voor de COVID-19 aanpak voor heel Flevoland'.

Irene Korting: ‘Met veel plezier kijk ik terug op de afgelopen jaren in de gemeentepolitiek. Samen met inwoners en ondernemers mocht ik mooie dingen tot stand brengen voor Dronten, Biddinghuizen, Swifterbant en ons buitengebied. Na de gemeenteraadsverkiezingen is het tijd om mijn horizon te verbreden en bied ik graag ruimte aan nieuw liberaal talent binnen onze partij'.