Werkloosheid in Flevoland blijft dalen. Goede kansen op werk in beveiliging in de provincie

Ook in juni daalde de werkloosheid in Flevoland. Foto Pixabay.nl

Regio - Ook in juni daalde het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van vorige maand nam het aantal WW-uitkeringen af met bijna 2 procent.

Eind juni 2022 verstrekte UWV 4.616 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 1,8% (-87 uitkeringen). Landelijk was de afname met 2,5% iets groter. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Flevoland is 33,8%, oftewel 2.270 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-32,6%).

Goede kansen op werk in beveiliging

De coronacrisis miste zijn uitwerking niet in de beveiliging. Er was meer vraag naar toezichthouders/ buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) voor het handhaven van de coronamaatregelen. In de evenementenbranche en de luchtvaart was er juist aanzienlijk minder vraag naar mensen met een beveiligingsberoep door lockdowns, reisbeperkingen en afgelaste concerten en evenementen.

Vanaf het tweede kwartaal van 2021 herstelde de branche zich. Het aantal vacatures groeide en kwam in de zomermaanden van 2021 al uit boven het niveau van vóór corona. Dat herstel zet door: in het eerste kwartaal van 2022 stonden in de provincie Flevoland ruim 50 vacatures open voor beroepen in de beveiliging. In ruim de helft van de vacatures worden objectbeveiligers gevraagd.

Nieuws

menu