Wandelen door mooi Flevoland

Het vuurtorenpad in Noordoostpolder. Foto: Petra Borsch

De tulpen zijn uitgebloeid, het tulpenfestival ligt weer achter ons. Maar ook zonder de tulpen is Flevoland mooi, er staat van alles in bloei. Mooie en interessante wandelingen liggen om de hoek.

Verspreid over Flevoland liggen twaalf wandelpaden onder de noemer ‘Op de Kuierlatten’. Paden om te struinen door het landschap en over boerenland. Niet over geplaveide paden, maar langs dijken, vaarten, over akkers, door boomgaarden en bossen en langs cultuurhistorische bezienswaardigheden.

Cultuurhistorie

Vaak is er wandelend over de Kuierlatpaden vooral oog voor het landschap, terwijl er juist ook veel interessante cultuurhistorie onderweg te zien is. Zo is er de vuurtoren midden tussen de akkers van de Noordoostpolder langs het Vuurtorenpad. En er is de oude werkhaven, die werd gebruikt tijdens de aanleg van de Knardijk. Wie het Sluitgatmonument wil zien moet het afwisselende Ketelzwerfpad lopen.

De routes zijn een aanrader voor wie graag buiten de gebaande paden banjert. Veel van de betrokken boeren hebben hun wandelroutes bovendien aangekleed met leuke extra’s als een theeschenkerij, verkoop van eigen producten of bezichtiging van het boerenbedrijf. De Kuierlattenpaden bieden dus voor elk wat wils. Een aantal van de routes is ook interactief.

Informatie

Alle informatie over de paden is te vinden via opdekuierlatten.nl op de website van Landschapsbeheer Flevoland.

Nieuws

menu