Vernieuwde Meerpaalplein geeft 'intiemer' gevoel

Het speelelement Sona wordt op Koningsdag in gebruik genomen. Boom uitgevers Nieuwsmedia

Dronten - Het nieuwe Meerpaalplein in Dronten wordt op Koningsdag officieel geopend. De 'bedriegertjes' midden op het plein worden dan aangezet, het speelelement Sona wordt in gebruik genomen en het kunstwerk op het Steenbergenplein wordt onthuld.

Het ontwerp van het vernieuwde plein komt tegemoet aan de wensen van de gebruikers: meer groen, speel- enzitgelegenheden en een waterelement. Groene hagen, meerdere bomen en bankjes zorgen voor een ‘intiemer’ gevoel.

Bedriegertjes en kunstwerk

Om 10.15 uur wordt het startsein gegeven voor Koningsdag. Daarna volgen de verschillende openingen. De zogenaamde ‘bedriegertjes’ middenop het plein worden aangezet. Op het vlakbij gelegen Steenbergenplein wordt de grootste muurschildering van de gemeente onthuld. De schildering is een echt Community Art Project: inwoners konden schetsen inleveren, stemmen op het mooiste ontwerp en helpen schilderen. Vanaf 27 april is het te bewonderen op het Steenbergenplein.

Spelen met de Sona

Ook het speelelement Sona wordt in gebruik genomen. De Sona is een interactief geluidsspeeltoestel, waar voor iedereen (kinderen,volwassenen en ouderen) een geschikt spel op staat. De camera bovenin de oranje boog, volgt de bewegingen van de spelers. Voor Koningsdag is er een speciaal zakloopspel.

Nieuws

menu