VVD Noordoostpolder presenteert kandidatenlijst

De kandidaten van VVD Noordoostpolder. VVD Noordoostpolder

Emmeloord - VVD Noordoostpolder heeft de volgorde van de kandidaten op lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 vastgesteld. Hans Wijnants, de huidige wethouder, was al eerder benoemd als lijsttrekker.

Wijnants is trots op het nieuwe team: 'Een mooi mix van ervaring en vernieuwing. Alle kandidaten willen met hart en ziel aan het werk om de gemeente Noordoostpolder elke dag nog een beetje mooier te maken. De prachtige dorpen en Emmeloord die Noordoostpolder vormen verdienen een stabiel en krachtig bestuur. Samen met deze bekwame en frisse ploeg kandidaten gaan wij ons daarvoor maximaal inzetten'.

Ellen Lindenbergh staat op twee

De nummer twee op de lijst is Ellen Lindenbergh uit Emmeloord. Zij is zittend raadslid met als portefeuille Samenlevingszaken, werkzaam als toezichthouder. Jasper van Os staat op plek drie. Hij is zittend burgerraadslid, voormalig voorzitter van de JOVD Flevoland en werkzaam in de hotelbranche. Op vier staat Bouke Wielenga uit Luttelgeest, huidig fractievoorzitter, portefeuille Wonen en actief als agrarisch makelaar.

Burgerraadslid Henri van Ulsen uit Nagele is werkzaam als informatiemanager bij de Gemeente Lelystad en staat op plek vijf. Nieuwkomer Linda Verduin staat op zes. Zij is werkzaam als koepeldirecteur in het passend onderwijs. Lijstduwer is Richard Faber, eigenaar van Faber Betonpompen uit Creil.

23 Kandidaten

In totaal bestaat de lijst uit 23 kandidaten uit alle delen van de Noordoostpolder. Er staan vier vrouwen binnen de top 10. Er komen vier zittende fractieleden terug op de lijst, waarvan twee raadsleden. De VVD Noordoostpolder streeft naar zes zetels in de gemeenteraad voor 2018-2022 met een verkiezingsprogramma gebaseerd op durf & optimisme.

De complete kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1. Hans Wijnants
 2. Ellen Lindenbergh
 3. Jasper van Os
 4. Bouke Wielenga
 5. Henri van Ulsen
 6. Linda Verduin
 7. Jan Hofland
 8. Meintje Jonker
 9. Karolien Tesselaar – van Tilburg
 10. Peter van Heukelom
 11. André Kromkamp
 12. Robert van Gaalen
 13. Harold Westhuis
 14. Marinus de Vries
 15. Thijs Smits
 16. Karima Benchaïb
 17. Matthijs Gebbink
 18. Karin Hofland
 19. Jelle de Jong
 20. Rene van Amersfoort
 21. Jeffrey Vissers
 22. Dax van Ulsen
 23. Richard Faber 

Nieuws

menu