VVD Flevoland wil geen nieuwe windmolens meer in provincie

Windpark Westermeerwind in Flevoland. De VVD vindt dat er geen windmolens meer bij kunnen in de provincie. @Westermeerwind

Regio - VVD Flevoland wil dat er niet meer windmolens gebouwd worden in de provincie. Voor meer molens is geen plaats omdat de leefomgeving gebruikt moet worden voor wonen, werken en landbouw, stelt VVD-statenlid Henri van Ulsen.

Nieuwe initiatieven moeten stop worden gezet, liet de partij in de Statenvergadering van woensdag weten, om ruimte te geven aan woningbouw, bedrijventerreinen en landbouw. Flevoland biedt de komende jaren ruimte aan 400 windmolens, vanuit bestaande beleidsafspraken en levert daarmee een aandeel van 16,6% aan de landelijke opgave voor opwek van energie. Volgens de Flevolandse VVD is dat genoeg.

Nieuwe vormen van energieopwekking wil de Flevolandse VVD niet in nieuwe grootschalige windparken die rondom de steden en dorpen in Flevoland worden gebouwd. Dit kan ook op zee of in de vorm van opwekking door kernenergie of thorium. ‘Onze leefomgeving en het landelijk gebied is té belangrijk om vol te zetten met nog meer windmolens, daarvoor is ons gebied al meer dan voldoende ingekleurd’, stelt Van Ulsen.

Nieuws

menu