Urban- en techno- event op Meerpaalplein voor 'eigen' jeugd Dronten

Het Meerpaalplein in Dronten. Fotostudio Wierd

Dronten - Het Meerpaalplein is zaterdagavond 29 augustus het decor van een urban- en techno-event, specifiek voor de Drontense jeugd. Daar is plaats voor 1.000 bezoekers. De fractie van de ChristenUnie zet vraagtekens bij de locatie.

‘Eigen’ jongeren

Het event is een initiatief van StadDronten en Daron Events. Zij hebben samenwerking gezocht en gevonden met diverse horeca-ondernemers aan het Meerpaalplein.

‘Het initiatief is tot stand gekomen om met name de jeugd van Dronten een dancefestival te bieden. Een wens die reeds langer door de jeugd is geuit om ook voor hun leeftijdsgroep een ‘eigen’ festival te kunnen hebben,’ schrijft de gemeente op vragen van ChristenUnie. Die partij vraagt zich af of, bijvoorbeeld gezien de associatie met Defqon.1, het evenemententerrein bij Walibi niet een logischere keuze was geweest. 

Maar juist omdat het specifiek voor de Dronter jeugd bedoeld is, is gekozen voor het Meerpaalplein. 

Zelfde normen

De partij maakt zich ook zorgen over de geluidsoverlast die het event mogelijk zal veroorzaken, ook op zondag. Het event duurt namelijk tot 1.00 uur ’s nachts. 

De gemeente meldt dat de organisatie zich zal moeten houden aan de strikte vergunningsvoorschriften, ook qua geluid, die bijvoorbeeld ook gelden voor De Meerpaaldagen. ‘Er is gekozen voor een zaterdagavond, omdat op deze datum in de middag traditioneel het korenfestival plaatsvindt in het centrum van Dronten.’ Het event begint om 19.30 uur. 

Eindadvies

Overigens wordt er pas nadat diverse hulpdiensten hebben geadviseerd over het event een beslissing genomen of het een vergunning krijgt en kan doorgaan. Het eindadvies ligt in handen van de burgemeester. 

Nieuws

menu