Uitslapen op zaterdag: Sunsation is in september

Sunsation 2019. Fotostudio Wierd

Lelystad - Voor de mensen die de eerste zaterdag rond 21 juni traditiegetrouw de wekker rond een uur of 4 zetten om vervolgens naar het Robbert Morris Observatorium te gaan en daar gedichten en muziek aan te horen: u kunt dit jaar uitslapen!

Festival Sunsation, dat jaarlijks plaatsvindt rondom de langste dag van het jaar, is dit jaar eenmalig verplaatst naar september.

‘Normaliter zou het festival het aankomend weekend plaatsvinden, maar momenteel staan de maatregelen rondom het coronavirus nog geen publiek toe bij evenementen. Vanaf 30 juni is dit waarschijnlijk wel weer mogelijk. Door het verplaatsen van het festival naar het weekend van 17 en 18 september hopen we wederom een mooie editie met publiek te kunnen organiseren. In goed overleg met de gemeente Lelystad hebben we dan ook besloten het festival dit jaar eenmalig te verplaatsen naar het einde van de zomer,’ aldus voorzitter Thom Ummels.

Open podium

De voorbereidingen voor het festival lopen op schema en binnenkort wordt het programma bekend gemaakt. Traditioneel biedt het festival op de vrijdagavond voorafgaand aan het hoofdprogramma van zaterdagochtend een opwarmprogramma met onder andere een open podium waar men zelfgeschreven gedichten mag voordragen. De inschrijving hiervoor is geopend, aanmelden kan eenvoudig via openpodium@festivalsunsation.nl .

Nieuws

menu