Tweede Kamer stemt in met haalbaarheidsstudie Lelylijn

Den Haag zwicht voor de gezamenlijke wens van de Noordelijke provincies en Flevoland die eensgezind voor de spoorontsluiting zijn. Foto Pixabay.com

Den Haag - De Tweede Kamer heeft dinsdagmiddag unaniem een motie aangenomen, waarin wordt opgeroepen om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar de Lelylijn, de snelle spoorverbinding tussen Amsterdam en Groningen via Lelystad en Emmeloord.

In de motie die was ingediend door de coalitiepartijen: CDA, VVD, D66 en ChristenUnie krijgt het kabinet de opdracht om te onderzoeken hoe de bereikbaarheid van de noordelijke provincies kan verbeteren met de komst van het snelspoor door de polder. De partijen stellen dat de provincies geld willen bijdragen aan dit onderzoek. Hoeveel is nog niet bekend.

Het besluit in de Tweede Kamer staat haaks op wat het kabinet wil. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven (D66) van Infrastructuur en Waterstaat zei in april nog dat het kabinet geen Lelylijn wil. Uiteindelijk zwicht Den Haag voor de gezamenlijke wens van de Noordelijke provincies en Flevoland die eensgezind voor de spoorontsluiting zijn.

 

Nieuws

menu