De voorbereidingen van Tulpenroute Flevoland zijn in volle gang

Flevoland is ook tijdens de komende Tulpenroute weer veelkleurig. Foto: Tulpenroute Flevoland

De Tulpenroute Flevoland vindt dit jaar plaats van 16 april tot en met 7 mei. De voorbereidingen zijn in volle gang. Zo worden momenteel de routes uitgewerkt.

In het vroege voorjaar verandert het buitengebied van Flevoland in één grote bloemenzee. Hoewel het net februari is, is de stichting Tulpenroute Flevoland nu al druk bezig met het uitwerken van de routes in dit gebied - Dronten, Lelystad en Zeewolde). Zoals het nu lijkt beloven het mooie routes te worden. Als de natuur meewerkt kunnen ze gereden worden tussen 16 april en 7 mei.

‘De tulp is het symbool van Nederland, maar zeker ook een belangrijk product voor Flevoland. En dat willen we graag delen met onze bezoekers,’ aldus Herman Vermeer, voorzitter van Tulpenroute Flevoland. ‘Wij laten de bezoekers graag in deze periode kennismaken met ons mooie kleurrijke en agrarische gebied door ze diverse routes aan te bieden.’

De tulpenperiode biedt gelijk de kans om het gebied van Flevoland, op de bodem van de voormalige Zuiderzee, op een andere manier te ontdekken. ‘Door activiteiten aan te bieden ervaren de bezoekers het buitengebied écht,’ vertelt Vermeer. ‘Ook dit jaar worden deze langs de route gehouden, mits corona dit natuurlijk toelaat.’

Voorbeelden van activiteiten zijn exposities, open dagen, workshops, een kijkje in de stal, tulpen plukken in de pluktuin, verhuur van steps en survivalactiviteiten. Bedrijven die tijdens de Tulpenroute een activiteit willen ontplooien kunnen een e-mail sturen naar contact@tulpenrouteflevoland.nl.

Voor overige informatie kunnen mensen een kijkje nemen op www.tulpenrouteflevoland.nl.

Nieuws

menu