Succesvolle actie Soroptimistclub Flevoland voor vrouwen en meisjes in kamp Moria op Lesbos

De actie van Soroptimistenclub Flevoland leverde genoeg materiaal op om in Kamp Moria een goed voorzien naaiatelier te starten en veel vrouwen en meisjes aan werk en training te helpen. Soroptimistenclub Flevoland

Lelystad - De hulpactie van Soroptimistclub Flevoland voor vrouwen en meisjes in kamp Moria op Lesbos is een groot succes. De actie leverde genoeg materiaal op om een naaiatelier in te richten.

In deze coronatijd is het lastig om hulpacties in gang te zetten, maar dankzij social media en andere netwerken is er zoveel goed materiaal ingebracht dat de actie na een dikke week wegens overweldigend succes is stopgezet.

Movement on the Ground

Eerder schonk Soroptimistclub Flevoland een bedrag aan Movement on the Ground, een Nederlandse hulporganisatie actief op het eiland Lesbos gericht op hulp aan de vluchtelingen in de kampen op het eiland. Dat is gebruikt voor vrouwen en meisjes en besteed aan verlichting ’s nachts bij de sanitaire units, waar het gevaarlijk voor hen is.

Noodkreet

Na de brand in kamp Moria in september 2020, ontving de Soroptimistclub een noodkreet om extra hulp/geld voor de ergste nood en opbouw voor de vluchtelingen.

Voorzitter Lida Schelwald: 'Dat hebben we gedaan met de vraag om het bedrag liefst wél te besteden aan een doel gericht op meisjes en vrouwen, omdat wij staan voor het verbeteren van de positie van vrouwen en meisjes wereldwijd. Dit is een naaiatelier in kamp Moria geworden. Wij willen in deze moeilijke coronatijd juist aandacht en zorg voor hen die het zo hard nodig hebben. Gezien de brand in kamp Moria en de situatie waarin de vluchtelingen zich bevinden wilden wij helpen om deze vrouwen en meisjes werk en daarmee toekomstperspectief te bieden'.

Genoeg om een goed voorzien naaiatelier te starten

De Soroptimistenclub Flevoland ontving een overvloed aan prachtige stoffen, en alle mogelijke fournituren, breiwol en naalden. Van kleine envelopjes tot grote zakken vol, alles was even welkom. Er werden twee naaimachines gevraagd, er kwamen meer dan tien naaimachines en lockmachines binnen, en alles is technisch gecheckt. Fournituren, scharen, naaimachinenaalden, prachtige stoffen, breiwol en naaigaren. Genoeg om een goed voorzien naaiatelier te starten en veel vrouwen en meisjes aan werk en training te helpen.

Binnenkort vertrekt een vrachtwagen naar Lesbos.

Nieuws

menu