Streep door Lowlands en DTRH

NDC/ Kees Bakker

Lowlands - Lowlands gaat ook dit jaar niet door. Het kabinet heeft een streep gezet door de festivalzomer tot 1 september. Meerdaagse festivals worden tot die datum niet toegestaan. Ook Down the Rabbit Hole, dat dit jaar een weekend na Lowlands op het Lowlandsterrein zou worden gehouden, gaat daarom niet door.

‘Niet verantwoord’

‘Helaas is het niet verantwoord om die evenementen door te laten gaan,’ zei demissionair premier Mark Rutte maandag. Volgens hem is gebleken dat vooral het tussentijds hertesten van festivalbezoekers niet goed uit te voeren is. Dat hertesten is nodig omdat testresultaten maar beperkt geldig zijn.

De organisatie van Lowlands is blij met de duidelijkheid die er nu is, maar baalt als een stekker. ‘Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend in de polder,’ laat men op de site weten.

Begrip organisatie

‘Op grond van de vele onzekerheden rondom de deltavariant van het virus heeft het kabinet besloten om geen meerdaagse evenementen met campingfaciliteiten toe te staan. Hoewel dit een gigantische tegenslag is, begrijpen en respecteren we dit besluit. We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, cateraars, hun personeel en  honderden zzp-ers. We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival. Zonder jullie creativiteit, tomeloze inzet en enthousiasme zou Lowlands niet kunnen bestaan. Ook dank voor de overheid vanwege hun constructieve houding en het mogelijk maken van een garantiefonds waardoor het voortbestaan van de sector en dus ook Lowlands gewaarborgd is.’ Dezelfde verklaring staat op de site van Down the Rabbit Hole.

Geld terug

De organisatie van beide festivals heeft besloten de geldigheid van de toegangskaarten, het festival was stijf uitverkocht, niet door te schuiven naar volgend jaar. Het waren ten slotte al kaarten die mensen voor de editie van vorig jaar hadden gekocht. Alle kaartkopers ontvangen automatisch een refund voor hun tickets voor de edities van 2020 en 2021. Meer informatie daarover volgt binnenkort.’

 

 

Nieuws

menu