550 basisschoolleerlingen maken kennis met smaken van Flevoland

De leerlingen van groep 5 van de E. du Marchie van Voorthuysenschool uit Urk, de school die bij de loting voor de #GreenVibes-foodtrucktoer als winnaar uit de bus kwam, zijn op 12 juli op VIP-reis geweest naar Floriade Expo 2022. Foto: Provincie Flevoland

Zo’n 550 basisschoolleerlingen uit Lelystad, Almere, Dronten, Swifterbant, Noordoostpolder en Urk deden in de maanden mei en juni mee aan de smaakles over de smaken van Flevoland en het innovatieve voedsellandschap van onze regio.

Met de #GreenVibes-foodtruck bezochten chef-kok Bilal Bouazza en gastronoom Eva Flantua, beiden uit Lelystad, de basisscholen. De leerlingen gingen met al hun zintuigen aan de slag met verrassende groenten, nieuwe gewassen en exotische kruiden die in Flevoland verbouwd worden en verkrijgbaar zijn. Het resultaat: meer bewustwording over voedsel van de toekomst en een eetbaar voedselkunstwerkje uit Flevoland.

Basisschoolleerlingen op VIP-reis naar Floriade Expo 2022

De leerlingen van groep 5 van de E. du Marchie van Voorthuysenschool uit Urk, de school die bij de loting voor de #GreenVibes-foodtrucktoer als winnaar uit de bus kwam, zijn op 12 juli op VIP-reis geweest naar Floriade Expo 2022. Er is op het terrein van de Floriade Expo genoeg te zien en te doen voor kinderen, zoals diersporen zoeken en het voedselbos ontdekken, maar ook spelen in een van de vijf speeltuinen en kijken en luisteren naar de kindershow in het bostheater. De kinderen uit Urk hebben er een leuke dag van gemaakt.

Floriade in de Regio

De #GreenVibes-foodtrucktoer is onderdeel van het project Floriade in de Regio dat Visit Flevoland samen met InFlevoland in opdracht van de provincie Flevoland uitrolt. Met het project worden Flevolandse scholieren, inwoners, ondernemers en bezoekers betrokken bij het voedsellandschap van Flevoland en de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022.

Nieuws

menu